FoxiBikes: vierwielige speciaal-fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.

FoxiBikes

Vierwielige fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.

FoxiBikes: vierwielige speciaal-fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.
home foxibikes sitibike zitfietsfoxibikes sitibike lowrider met lage instapfoxibikes spidibike ligfietsfoxibikes sitibike of spidibike bestellenfoxibikes zitfiets en ligfiets webshopover foxibikesreferenties van foxibikescontact met foxibikes
 

SITIBIKE stabiele comfortabele fiets / zitfiets voor iedereen!

De Sitibike van FoxiBikes is een stabiele, comfortabele vierwielige fiets met zitpositie.
Met vering, elektrische trapondersteuning, solide besturing, bagageruimte en comfortabele zit.
Stabiel door unieke achterwielbesturing. Geschikt voor korte en middellange afstanden.
Keuze uit ruim 150 kleuren. Prijs: € 3750,-

De meest stabiele fiets die er bestaat!

De Sitibike van FoxiBikes is een vierwielige fiets met zitpositie. Hij wordt gekenmerkt door de opbouw met vier wielen, kokerframe, achterwielbesturing, vering, elektrische trapondersteuning en comfortabele zit.
FoxiBikes Sitibike 1.9, met o.a. lage, verlengde midden-instap.
Standaard elektrisch ondersteund tot 20 km p/u.

FoxiBikes Sitibike Lowrider met extra lage instap SITIBIKE BAGAGEBAK 75 liter Een FoxiBike Sitibike is ook prima geschikt om kleine kinderen te vervoeren! Met behulp van de los verkrijgbare frameplaat kunt u eenvoudig uw eigen of ons fietskinderzitje op het frame monteren.
Lowrider: extra lage instap veel bagagemogelijkheden fietskinderzitje monteerbaar

Prijsvergelijking: Van Raam Easy Rider e-bike driewielfiets +/- € 6750, 4Wieler vierwielfiets v.a. € 4224, Huka Vasco N8 driewielfiets € 5200

 

FoxiBikes vierwielfietsen: voor comfortabel fietsen.

 

De Sitibike van FoxiBikes is een vierwielige fiets met zitpositie. Hij wordt gekenmerkt door de opbouw met vier wielen, kokerframe, achterwielbesturing, vering, elektrische trapondersteuning en comfortabele zit.
Foto-collage (op basis van Sitibike model 1.4)


Met de Sitibike kan het!

FoxiBikesWilt u comfortabeler fietsen? Of durft of kunt u niet meer op een normale fiets of e-bike rijden? Maar wilt u niet afhankelijk zijn van een minder stabiele driewielfiets of stilzitten op een scootmobiel? Wilt u toch in beweging blijven? Met de Sitibike kan het! Omdat de Sitibike een stabiele vierwielige fiets is, hoeft u hem niet in evenwicht te houden. Ook kunt u eenvoudig opstappen en afstappen. U zit en fietst comfortabel, omdat u in een stoel zit. Het fietsen wordt elektrisch ondersteund zoals u dat wilt, dus u trapt licht. U heeft bagageruimte en de mogelijkheid (voorin en achterop) om iets mee te nemen. Maar het belangrijkste: u kunt weer comfortabel en veilig fietsen!

"De Sitibike zitfiets: dat zit wel goed!"

 

 


Achterwielbesturing en vier wielen maakt stabiel!


Spidibike bestelformulier bekijken

afspraak voor testrit of bezoek maken

afspraak voor testrit met sitibike of spidibike thuis maken

 

Fietsen met een Sitibike

FoxiBikesDe Sitibike (lees "Sit e-bike") is een gepatenteerde fiets van FoxiBikes. Het is geen verbouwde fiets; het is een uniek ontwerp, met de functionaliteiten van een fiets. Hij zit qua ontwerp, bruikbaarheid en prijs in tussen een e-bike en een scootmobiel. In tegenstelling tot gewone fietsen en tot drie- en vierwielers die op fietsen lijken, heeft de Sitibike een erg laag zwaartepunt, hetgeen bijdraagt aan de stabiliteit. Hij heeft twee trappers, waarmee u fietsend kunt rijden. De trappers drijven het linker voorwiel aan. Dit wiel heeft standaard drie versnellingen (+/- 0-10, 10-17, 17-25 km p/u)* en een terugtraprem. Het rechter voorwiel is een e-bike wiel. U kunt het op het display eenvoudig zo instellen, dat zodra u begint te trappen, de e-bike set direct trapondersteuning geeft, met de kracht die u heeft ingesteld; het zogenaamde PAS-systeem.
De Sitibike is ook verkrijgbaar zonder e-bike set, zie verderop.

Ook beschikt het e-bike systeem over 'launch-control': de Sitibike is zwaarder dan een gewone fiets en komt daardoor ietsje moeilijker op gang, maar als u een knopje ingedrukt houdt, begint de Sitibike zelf vanuit stilstand langzaam te rijden, tot maximaal wandelsnelheid, waardoor wegfietsen eenvoudig is.Ook beschikt het e-bike systeem over 'launch-control': de Sitibike is zwaarder dan een gewone fiets en komt daardoor iets moeilijker op gang, maar als u een knopje ingedrukt houdt, begint de Sitibike zelf vanuit stilstand langzaam te rijden, tot maximaal wandelsnelheid, waardoor wegfietsen eenvoudig is. De 'launch-control' werkt overigens het beste in combinatie met een XL accu.

Het e-bike wiel is voorzien van een handrem (schijfrem). Het fietswiel heeft een terugtraprem. Ook heeft de Sitibike, naast een fietsslot, een standrem / parkeerrem, waardoor onbeheerd wegrollen wordt voorkomen.

de bediening van de knipperlichtenNaast het display en de bediening van de e-bike set vindt u verder op het verstelbare stuur een fietsbel, de bediening van de versnellingen, twee verstelbare spiegeltjes, en eventueel de bediening van de knipperlichten en/of andere opties, zoals een telefoonhouder; als u het '12 Volt Pakket' heeft, beschikt u over o.a. een 12 volt ingang en een usb-ingang, zodat u uw telefoon of een TomTom tijdens het rijden als navigatie kunt gebruiken en/of opladen. Ook is aan het stuur de koplamp gemonteerd. Deze zit bewust hoog geplaatst, zodat u ook nog licht heeft als u bijvoorbeeld de 'Bagagebak 75 liter' of een boodschappentas in de voorste bagageruimte heeft staan.


* = Volgens het CBS fietsen mannen tussen 25 en 55 jaar gemiddeld 14 km p/u. Vrouwen gemiddeld 12 km p/u. Volgens de Fietsersbond ligt het iets hoger, namelijk tussen 17 en 22 km p/u op een stadfiets, 25 tot 26 km p/u op een electrische fiets, 26 tot 27 km p/u op een lage ligfiets. Dit was echter bij een test, want in de praktijk blijkt tweederde van de mensen langzamer te rijden -gemiddeld met alle typen fietsen opgeteld 18 km p/u-, omdat de fietsen soms slecht zijn, de banden te zacht zijn, men 'lui rijdt', en/of men een slechte conditie heeft. Met de Sitibike kan eenvoudig (in versnelling 2, PAS3) 17 km p/u gereden worden, maar ook sneller.

 

Fietsen met de Sitibike van FoxiBikesEn fietsen maar...

FoxiBikesDe hoogte van het zitvlak van de stoel van de Sitibike is vergelijkbaar met de hoogte van een stoel in huis. De zithoogte is niet instelbaar. U kunt de stoel naar voren en naar achteren schuiven, net als een autostoel. De stoel is niet draaibaar. Het middendeel van het frame van de Sitibike is verlaagd, zodat u een gemakkelijke instap heeft en kunt gaan zitten. Eventueel kunt u het stuur tijdelijk naar voren klappen om het instappen nog gemakkelijker te maken. Iedereen met een lengte tussen 1,60 en 1,90 meter en maximaal 120 kilo zal een goede zit kunnen vinden. Naast de standaard stoel kunt u tegen meerprijs voor de comfort-stoel of sport-stoel kiezen, die armleuningen hebben, die u omhoog kunt doen, om nog eenvoudiger op te stappen. Gemak dient de mens.

 

FoxiBikes Sitibike 1.7: bagageruimte voorin en achterop (i.c.m. optioneel bagagerekje), 
'vaste' voorwielen voor stabiliteit, sturende geveerde achterwielen
FoxiBikes Sitibike 1.8: rechts een e-bike voorwiel, links een fiets-voorwiel met versnellingen,
schijfrem/handrem én terugtraprem, volledig instelbaar stuur

 

Zodra u zit, kunt u het e-bike-systeem met een druk op de knop aanzetten. U kunt zelf wegrijden door te gaan trappen, u kunt ook op het 'launch-control'-knopje duwen, zodat de e-bike-set u rustig op gang brengt. Tijdens het rijden kunt u zelf kiezen in welke versnelling, en dus met welke snelheid u wilt rijden. Ook kunt u zowel vooraf als tijdens het rijden met een druk op de knop aangeven of veranderen hoeveel elektrische trapondersteuning u wilt.

Zodra u stopt met trappen, stopt ook automatisch de trapondersteuning. En ook als u met de linker handrem remt, stopt de trapondersteuning. De Sitibike kan niet volledig electrisch rijden, en hij kan ook niet uit zichzelf electrisch rijden of versnellen. Er is alleen ondersteuning als u trapt.

Het stuur van de Sitibike is even breed als een gemiddeld fietsstuur. Het heeft de vorm van een ATB-fietsstuur, dus bijna recht. Om te sturen hoeft u het stuur maar een klein beetje te bewegen, dat is al voldoende. Net als bij een gewone fiets raden wij u aan altijd minimaal één hand, maar liefst beide handen aan het stuur te houden.

Achterwielbesturing voelt anders aan dan voorwielbesturing. Maar na een kwartiertje bent u er aan gewend en zult u merken dat dit erg prettig rijdt. Ook hoeft u met de Sitibike maar heel weinig te sturen; de achterwielen reageren al op kleine bewegingen van het stuur. Een bewegingsdemper zorgt er voor dat het stuur niet nerveus beweegt.

driewielers vallen eerder omEen vierwieler is stabieler! Vanwege zijn stabiliteit is de vierwielige Sitibike erg comfortabel. Door de constructie met vier wielen is de Sitibike stabieler dan een driewielige fiets of driewieler, omdat driewielers in een bocht eerder de neiging hebben om om te vallen.

Met driewielers / driewielfietsen gebeuren regelmatig ongelukken, omdat ze niet stabiel genoeg zijn!
Voorbeelden: Fietser op driewieler zwaargewond bij ongeval in Arnhem | gelderlander.nl , Vrouw naar ziekenhuis na ongeluk met driewielfiets - RTV Drenthe, enzovoorts.
Met een vierwielfiets met achterwielbesturing van FoxiBikes is de kans dat u omvalt minimaal!

Het kan even wennen zijn aan de achterwielbesturing, maar u zult merken dat dit erg prettig rijdt.Houd er rekening mee dat u met drie- of vierwielers, dus ook met de Sitibike, wat rustiger door een bocht moet gaan dan met een normale fiets. Rechtdoor fiets u gemakkelijk sneller dan een gewone fiets, maar voor een bocht is het verstandig om even te kijken hoe hard u gaat en eventueel wat vaart te minderen. Zittend op een gewone fiets kantel je met fiets en lichaam naar de binnenzijde van de bocht, maar een drie- of vierwieler blijft rechtop staan, waardoor je lichaam iets uit het middelpunt wilt, als je te hard door een bocht gaat. De stabiliteit en de ondersteunende stoel van de Sitibike geven u dan een veilig gevoel en vertrouwen.

 

FoxiBikes Drie- en vierwielers hebben een grotere draaicirkel dan een gewone fiets. De Sitibike dus ook. Deze is echter slechts zo'n 3,5 meter op de voorwielen. De Sitibike beschikt over stuurstops. Deze zorgen er voor dat het stuur een maximale stuuruitslag heeft. Daardoor kan het stuur dus nooit zover gedraaid worden, dat de fiets negentig graden wil draaien en te snel wil overhellen.

Wanneer u klaar bent met rijden, en u hebt de Sitibike stilgezet met de handrem en/of de terugtraprem, dan kunt u afstappen. Op de fiets is een standrem aanwezig, die wegrollen voorkomt. Maar u kunt de fiets ook met het slot vastzetten tegen wegrollen. De e-bike-set kunt u uitzetten door het hoofdknopje ingedrukt te houden, maar als u dat vergeet of niet doet, zal de set zich na vijf minuten vanzelf uitzetten.

 

FoxiBikes Sitibike 1.7: bagageruimte voorin en achterop (i.c.m. optioneel bagagerekje), 
'vaste' voorwielen voor stabiliteit, sturende geveerde achterwielen

FoxiBikes Sitibike 1.7: bagageruimte voorin en achterop (i.c.m. optioneel bagagerekje), 
'vaste' voorwielen voor stabiliteit, sturende geveerde achterwielen
FoxiBikes Sitibike 1.8: bagageruimte voorin en achterop (i.c.m. optioneel bagagerekje),
'vaste' voorwielen voor stabiliteit, sturende geveerde achterwielen


Spidibike bestelformulier bekijken

afspraak voor testrit of bezoek maken

afspraak voor testrit met sitibike of spidibike thuis maken

 

Voor wie is een Sitibike bedoeld?

FoxiBikes De Sitibike is een voertuig voor een breed publiek. Uiteraard is hij geschikt voor mensen die moeilijk op een gewone fiets kunnen fietsen, of die evenwichtsproblemen hebben, of die een driewielfiets te instabiel of moeilijk bedienbaar vinden. Het is echter geen invalidenvoertuig, om het zo maar te zeggen. Omdat hij veel eigenschappen van een normale fiets heeft, is de Sitibike in principe voor iedereen geschikt, die comfortabel en veilig wil fietsen. Hij kan daarom gebruikt worden door iedereen 'van 9 tot 90'. Dus ook door mensen die veilig hun kind willen vervoeren (zie foto), of die een huisdier willen meenemen, of die veel materiaal te vervoeren hebben (zie de 75 liter box, en de uitbreidbare ruimte achterop). Kortom: FoxiBikes denkt niet in hokjes, de Sitibike is echt geschikt voor iedereen!

Een FoxiBike Sitibike is ook prima geschikt om kleine kinderen te vervoeren! Met behulp van de los verkrijgbare frameplaat kunt u eenvoudig uw eigen of ons fietskinderzitje op het frame monteren.
De Sitibike is ook prima geschikt voor ouders en grootouders om een kind te vervoeren in een fietskinderzitje.
meer info

 

Afmetingen en uitrusting: een Sitibike is kleiner (korter, lager) dan een gewone fiets!

FoxiBikes Je zou het misschien niet zeggen, maar de Sitibike is met zijn 1,87m lengte even lang als, of zelfs ietsje korter dan een gemiddelde 'gewone' fiets. De banden steken voor en achter iets verder uit dan het frame of de pvc-delen; mocht u per ongeluk ergens tegenaan rijden, dan zal hopelijk eerst een wiel iets raken en heeft u verder geen (lak)schade aan de fiets.

"De Sitibike lijkt zo groot," horen wij wel eens. Toch is ie zelfs korter dan een gemiddelde fiets!
"De Sitibike lijkt zo groot," horen wij wel eens. Toch is ie zelfs korter dan een gemiddelde fiets!

Wel breder aan de voorkant, maar smaller van achteren, en een stuk lager dan een fiets.
Wel breder aan de voorkant, maar smaller van achteren, en een stuk lager dan een fiets.

De Sitibike heeft een even breed stuur als een gemiddelde fiets. Hij is alleen bij de voorwielen iets breder (75 cm totaal), maar smal genoeg om bijvoorbeeld nog door een deuropening te kunnen rijden, zodat hij ook in een stalling zoals schuur of garage neergezet kan worden. Het stuur is verstelbaar en dus ook neerklapbaar bij het op- en afstappen. Wij adviseren om de fiets altijd in een gesloten ruimte te stallen. Indien u de fiets buiten parkeert, adviseren wij om de weersbestendige beschermhoes te gebruiken.

Moet u uw Sitibike of Spidibike door een kleine ruimte of nauwe bocht manouvreren als u hem parkeert of tevoorschijn haalt? Dat kan soms lastig zijn. Misschien moet u een paar keer heen en weer steken. Maar dat kan gemakkelijker! FoxiBikes maakt -handmatig en op bestelling- een 'trolley-set', waarmee u uw Sitibike of Spidibike eenvoudig kunt verplaatsen.
Meer weten? klik hier

De zitting van de stoel (naar keuze) is vrijwel op de normale hoogte als een gewone stoel in huis. Tesamen met het verlaagde middendeel van het frame zorgt dat voor een eenvoudige opstap. De stoel is verschuifbaar, op dezelfde wijze als een autostoel. Standaard wordt een lage stoel, dus met korte rugleuning, en polyester zitting, rugleuning en korte, vaste zijarmen, gemonteerd. Optioneel is ook een hogere comfort-stoel, of een hogere kunstleren sportstoel te monteren. Voordeel van die stoelen is dat naast de lekkere zit met ondersteuning van de gehele rug, u uw armen kunt laten rusten op de inklapbare armleuningen, zodat uw armen niet moe worden van het sturen.

standaard stoel
comfort-stoel
sport-stoel
standaard stoel
comfort-stoel
sport-stoel

 

Spidibike bestelformulier bekijken

afspraak voor testrit of bezoek maken

afspraak voor testrit met sitibike of spidibike thuis maken

 

 

Met de Sitibike kan het!
Sitibike (foto's op basis van model 1.4)

 

 

Sitibike Lowrider = extra lage instap

FoxiBikes Naast de Sitibike zoals die hier op de website staat, levert FoxiBikes een variant met een extra lage instap: de Lowrider. Bij de standaard Sitibike zit het zijframe 30 cm boven de grond. Bij de Lowrider-versie is het zijframe verlaagd en zit het nog slechts 17 cm boven de grond.
meer info

De FoxiBIkes Sitibike Lowrider, met extra lage instap.
De FoxiBIkes Sitibike Lowrider, met extra lage instap

Waarom een Lowrider? Dat kan om verschillende redenen. Misschien kunt u uw benen niet ver genoeg optillen om gemakkelijk bij een standaard Sitibike in te stappen. Dan is de lage instap van de Lowrider erg prettig. Of misschien vindt u gewoon het model van de Lowrider mooier dan de standaard Sitibike.

Tip: Mocht u om medische redenen kiezen voor een FoxiBikes Sitibike Lowrider met extra lage instap, dan is het goed om te weten dat u bij uw gemeente kunt informeren of u de aanschaf van uw Sitibike Lowrider gedeeltelijk of zelfs geheel vergoed kan krijgen via de WMO-regeling. Lees verderop op deze pagina meer over de WMO-regeling.

 

Bagage meenemen met een Sitibike

FoxiBikesDe Sitibike heeft aan de voorzijde een open bagageruimte, waar precies een grote boodschappentas of een grote fietsmand in past. FoxiBikes levert ook een bijpassende fietsmand (17 liter), of een klein, afsluitbare kunststof bagagebakje (9 liter). Ook is er een speciaal voor de Sitibike gemaakte afsluitbare kunststof 'Bagagebak 75 liter' beschikbaar, die voorin past, waarin u boodschappen, reisspullen, uw hond, bezorgartikelen, of wat dan ook kunt vervoeren. Aan de achterzijde kan eenvoudig een optioneel bagagerekje in het frame worden geklikt, waarmee u bijvoorbeeld een zadeltas, een gewone tas, een wandelstok, of zelfs een rollator of andere items kunt bevestigen en meenemen. Er mag aan de Sitibike geen aanhangwagentje of andere te trekken items gehangen of gemonteerd worden, om de e-bike motor niet te overbelasten.

Optioneel bij de FoxiBikes Sitibike: Een bagagebak voorop, een bagagerekje achterop, de rollator en wandelstok kunnen mee; welke andere fiets kan dat ook?
Optioneel bij de FoxiBikes Sitibike: Een bagagebak voorop, een bagagerekje achterop, de rollator en wandelstok kunnen mee; welke andere fiets kan dat ook?
Optioneel bij de FoxiBikes Sitibike: Een bagagebak voorop, een bagagerekje achterop, de rollator en wandelstok kunnen mee; welke andere fiets kan dat ook?
Optioneel bij de FoxiBikes Sitibike: Een bagagebak voorop, een bagagerekje achterop, de rollator en wandelstok kunnen mee; welke andere fiets kan dat ook?

Optioneel: Een bagagebak voorop, een bagagerekje achterop, de boodschappen, de rollator en wandelstok kunnen mee;
bij welke andere fiets kan dat ook?

 

Meer over de techniek van de Sitibike

FoxiBikesUniek aan de Sitibike is dat de achterwielen sturen, niet de voorwielen. Dit heeft als voordeel dat de voorzijde van de fiets, en daarmee de gehele fiets, erg stabiel is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld voorwiel-gestuurde driewielers, die eerder de neiging hebben om te vallen. Het nadeel van achterwielsturing is dat de fiets een iets grotere draaicirkel heeft dan een gewone fiets. Prettig is het comfort, doordat de Sitibike geveerd is.

Fietsen met de Sitibike van FoxiBikesDe Sitibike heeft een 36V 250W e-bike motor met standaard een 560 Watt accu, of optioneel een 750 Watt of 1120 Watt accu-pakket. Deze zit onder de stoel verstopt en wordt geladen via een stekker.

De trapondersteuning treedt in werking zodra u begint te trappen. Deze staat standaard ingesteld op ondersteuning tot 20 km p/u: dat vinden wij snel zat in het dagelijks verkeer!
(indien gewenst kan deze ook op 25 km p/u worden gezet)

De actieradius van e-bikes is altijd afhankelijk van de belasting en de omstandigheden. Het spreekt voor zich dat u met een lichte trapondersteuning langer met een accu-lading doet, dan met een hoge trapondersteuning. Ook hebben accu's onder winterse omstandigheden minder bereik. Doordat een Sitibike zwaarder is dan een gewone e-bike fiets, is het bereik lager dan bij een e-bike fiets. Bij dagelijks of intensief gebruik dient u dus eerder of vaker op te laden.

Als u -zoals in de praktijk het meest gebeurt- meestal met ondersteuning PAS2 of PAS3 rijdt, dan gaat een acculading van de accu van een Sitibike zo'n 40 km mee. Hoe zit dat? Volgens de fietstest van het AD zou een 550 Watt accu u zo'n 46 km brengen op een gewone e-bike (regel: 12 km per 100 Watt). Met ondersteuning PAS1 of PAS2 zal dit uiteraard meer zijn, dan wanneer u ook PAS3, PAS4 en PAS5 gebruikt, of veel optrekt, of andere verzwarende omstandigheden heeft. Actieradia tot wel 200 km, zoals door sommige fabrikanten voor 'gewone e-bikes' wordt opgegeven, is volgens het AD een fabeltje. Bij een ANWB-test in 2021 bleek dat de actieradius van budget e-bikes gemiddeld maar 52 km was, en van dure e-bikes maximaal 72 km. Wilt u bewust zelf 'normaal' trappen? Zet hem dan in PAS1 of PAS2.
Het opladen van een bijna lege accu duurt zo'n 5 uur, maar na 1 of 2 uur laden is de accu al weer goed bruikbaar, omdat het grootste deel van de accu snel oplaadt. De accu kan zo'n 1000 keer herladen of gebruikt worden. U kunt ook kiezen voor onze XL-accu, voor meer trekkracht en grotere actieradius.


Groter bereik met een dubbele accu van FoxiBikesOptioneel: XXL accu, of 2 accu's, voor extra actieradius!

Is de standaard accu van 560 Watt voor u net niet toereikend? Dan kunt u er ook voor kiezen om voor een paar tientjes meer een XXL accu te laten monteren, met minimaal 750 Watt vermogen.

Wilt u langere ritten maken? Het is ook mogelijk om (direct bij de bouw van de fiets, of naderhand) twee accu's te laten monteren! Daarmee heeft u dan het dubbele bereik. Is de ene accu bijna leeg? Dan kunt u de power-kabel uit de accu trekken en deze in de tweede accu pluggen, waarna u verder kunt rijden.


Tips:

Tip 1: Lange rit gemaakt? Laad de accu daarna meteen weer op, dan is de fiets weer startklaar voor de volgende rit.
Tip 2: Check de display; Accu vol? Dan de oplaadkabel liever uit het stopcontact.
Tip 3: De 'Launch control' werkt met een XL accu aanmerkelijk beter dan met een standaard accu.

Tip 4: Gebruikt u de fiets een tijdje niet? Laad dan af en toe op, om te zorgen dat de accu nooit volledig leeg komt te staan.
Tip 5: Zorg dat de fietsbanden altijd hard zijn opgepompt (4 Bar / 58 psi), zodat u minder rolweerstand heeft.

Fietsen met de Sitibike van FoxiBikesDe accu van een FoxiBikes fiets is vast gemonteerd. Deze is niet verwijderbaar, om bijvoorbeeld de losse accu binnen of elders op te laden. Net als bij een electrische of hybride auto is er een ingang in het zijpaneel, waar u de kabel van de oplader kunt inpluggen, wanneer u wilt opladen aan een 230 volt stopcontact. Standaard met een 1,5 m kabel, optioneel is een 5,0 m oplaadkabel verkrijgbaar.

Hoewel sommige aanbieders van e-bikes en accu's u soms een nogal rooskleurig beeld voorspiegelen, moeten we realistisch zijn, en gaan wij er bij FoxiBikes van uit dat een accu, bij dagelijks gebruik en regelmatig opladen, gemiddeld zo'n drie jaar zal meegaan (waarvan twee jaar gegarandeerd) en dat dan de kwaliteit zal afnemen. Op een gegeven moment zal deze vervangen moeten worden. Vervangen is dan bij FoxiBikes geen probleem.

 

Een Sitibike is degelijk en robuust

FoxiBikes De fietsen van FoxiBikes, en dus ook de Sitibike, zijn zeer degelijk en robuust. Hoe is een Sitibike opgebouwd?
Het frame is gemaakt van stalen kokers. De e-bike wielset is van een gerenommeerd merk. Het fietswiel met versnellingen en terugtraprem is van Duitse degelijkheid. De schijfrem is groot en solide. De achterwielen zijn motorwieltjes. De achtervering is van een motor. De besturing is een systeem met tandwielen. De overbrenging van de besturing verloopt via stuurstangen en kogelgewrichten. Alle draaiende delen van de besturing en ophanging zijn gemonteerd in zware lagers. Alle electronica en elektrische onderdelen zitten spatwaterdicht verborgen. Kortom: de fiets is opgebouwd uit zeer solide onderdelen, die geen of weinig onderhoud behoeven, met als doel dat ze probleemloos jaren en jaren en jaren meegaan.

FoxiBikes Sitibike 1.8 frame
FoxiBikes Sitibike 1.8 frame

 

Optioneel: de SitibikeR = wel fiets, geen e-bike, € 200 goedkoper

FoxiBikes Een fiets die electrisch ondersteund wordt, is natuurlijk fijn. Maar we hebben het hiervoor ook honderd jaar zonder e-bike sets gedaan! Als u gewoon zelf wilt trappen, zonder e-bike set, heeft dat ook zeker voordelen: a) U betaalt niet voor de ingebouwde e-bike set. b) U hoeft na een aantal jaren nooit de e-bike set, accu, motor, of andere onderdelen, te vervangen. c) De fiets is lichter door afwezigheid van de e-bike set. d) Het milieu wordt minder belast, omdat er geen accu geproduceerd en later vernietigd hoeft te worden. e) U heeft extra bagageruimte in het dichte compartiment onder de stoel. En f) u bent € 200 goedkoper uit dan de Sitibike mét e-bike set.
De SitibikeR is het 'open' model. Vanwege het ontbreken van een accupakket kunnen bij de SitibikeR geen opties zoals 12 volt pakket, knipperlichten e.d. besteld worden.
meer info

 

Optioneel: een (regen)overkapping

driewielers vallen eerder om

FoxiBikesBij de Sitibike is een losse (regen)overkapping verkrijgbaar. Deze lichtgewicht overkapping van kokers en polyester laat zich eenvoudig als een tentje met tentstokken opbouwen. (...) De regen-overkapping is 75 cm breed en loopt over vrijwel de gehele lengte van de fiets, zodat u droog blijft.
meer info

 

Kies de kleur(en) van uw Sitibike

FoxiBikesHet frame van alle FoxiBikes fietsen wordt gepoedercoat. Hierbij kunt u (op de bestellijst) kiezen uit minimaal 154 RAL-kleuren; klik hiernaast het plaatje aan, om alle beschikbare RAL-kleuren te bekijken. De pvc-delen, ook wel het 'bodywork' genoemd, worden in dezelfde -of op verzoek in een andere RAL-kleur- gespoten.

  Het frame van alle FoxiBikes fietsen wordt gepoedercoat. Hierbij kunt u (op de bestellijst) kiezen uit 154 RAL-kleuren.

 

Niet in één keer betalen? Betaal maandelijks, met lease / huurkoop!

Wilt u wel een FoxiBikes Sitibike aanschaffen, maar wilt of kunt u niet het totaalbedrag in één keer betalen? Geen probleem! FoxiBikes biedt de mogelijkheid om de standaard Sitibike via lease / huurkoop aan te schaffen, waarbij u de betaling kunt uitspreiden over een periode van twee jaar.
meer info

 

Sitibike mogelijk vergoed (WMO, WLZ)

FoxiBikesWanneer u een Sitibike aanschaft wegens medische redenen, bijvoorbeeld omdat u minder-valide bent of niet meer op een normale fiets kunt fietsen, dan kunt u informeren of de aanschaf mogelijk geheel of gedeeltelijk (tot wel de helft!) vergoed kan worden vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) die door uw gemeente wordt uitgevoerd.Wanneer u een Sitibike aanschaft wegens medische redenen, bijvoorbeeld omdat u minder-valide bent of niet meer op een normale fiets kunt fietsen, dan kunt u informeren of de aanschaf mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed kan worden vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) die door uw gemeente wordt uitgevoerd, of vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) die door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) wordt uitgevoerd. Meer informatie over vergoedingen vindt u hier.

Bijvoorbeeld de Gemeente Putten zegt: "Wij vinden het zeker van belang dat onze inwoners zo lang mogelijk mobiel blijven. Wanneer een inwoner via de WMO voor een dergelijk hulpmiddel in aanmerking komt, kan de inwoner hiervoor een Persoonsgebonden Budget vragen. Waarmee de aankoop van een vierwielige zitfiets (deels) bekostigd zou kunnen worden." (19-6-2020)

TIP: Gaat uw gemeente voor u een fiets aanschaffen via de WMO, vraag dan nadrukkelijk om de Sitibike of Sitibike Lowrider van FoxiBikes, zodat u niet alsnog bijvoorbeeld een driewielfiets in de maag gesplitst krijgt!

 

Waar is de Sitibike voor geschikt?

Geasfalteerde fietspaden buiten en binnen stad/dorp waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Straten met bakstenen waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Onverharde wegen (zoals zand of grind) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Meegaan in druk stadsverkeer waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Fietstochten / tourtochten tot 40 km (afhankelijk van type accu) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Tourtochten langer dan 40 km (afhankelijk van type accu) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Dagelijks woon-werkverkeer, bijv. 20 km per rit waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Naar de supermarkt fietsen en boodschappen meenemen waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Licht oplopende wegen, normale bruggetjes waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Zeer steile wegen, steile bruggetjes waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Smalle bospaden waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Korte bochtjes (mits voldoende breed) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Achteruit rijden of rollen (met de voeten) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Fietsen terwijl u weinig conditie of spierkracht heeft waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Langzaam fietsen (bijv. 10 km p/u) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Snel fietsen (bijv. 15 tot 20 km p/u) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Andere fietsers inhalen waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster

 

En verder

FoxiBikes Bij de fiets (en online) wordt een instructie geleverd, over hoe u de accu van de e-bike-set het beste kunt behandelen. Hierin staat wanneer u het beste kunt opladen, en wanneer niet, hoe lang het opladen duurt, enzovoorts. Deze instructies zijn belangrijk, want als u ze in acht neemt, doet u het langst met uw accu. Bij 'Garantie- en Onderhoudsplannen' leest u verder hoeveel garantie u op o.a. de accu heeft en hoe het gaat bij vervanging.

Een Sitibike vervoeren? Een Sitibike past in een standaard aanhanger (met twee meter lengte binnenruimte), in een grote bestelwagen (idem), en in een bestelbus (idem). Een Sitibike kan niet op een fietsendrager. Een Sitibike dient staand op zijn eigen vier wielen vervoerd te worden. Een door u bij FoxiBikes gekochte Sitibike kan bij u thuisbezorgd worden.

 

Onderhoud van de Sitibike verhoogt de levensduur

FoxiBikesEen fiets is geen onderhoudsvrij voertuig. In die zin, dat onderhoud kan voorkomen dat er problemen ontstaan en het de levensduur kan verlengen. Vreemd genoeg laten veel mensen wel hun auto regelmatig onderhouden, maar vaak niet hun fiets. Terwijl dat zeker van belang is. Bij de FoxiBikes fietsen is onderhoud ook belangrijk, vooral omdat het betrekking heeft op uw garantie.

Bij de Algemene Voorwaarden & Garanties kunt u precies lezen waar u standaard wel of geen garantie op heeft, en hoe dat betrekking heeft op het onderhoud. Het maakt niet uit wie het onderhoud aan uw fiets uitvoert -FoxiBikes, een lokale fietsenmaker, uzelf-, zolang het maar aantoonbaar en goed gedaan is, zodat u al uw recht op garantie behoudt.

De FoxiBikes fietsen zijn van hoge kwaliteit onderhoudsvrije of onderhoudsarme materialen gemaakt. Maar ook hier kan het desondanks geen kwaad om bijvoorbeeld eens per jaar de fiets even na te lopen. U kunt dit op eigen initiatief doen en uit (laten) voeren.

U kunt er voor kiezen om in plaats van het 'Garantie- en Onderhoudsplan Standaard' bij aanschaf van een nieuwe FoxiBikes fiets het 'Garantie- en Onderhoudsplan Plus' te nemen, waarbij meer onderhoud wordt uitgevoerd door FoxiBikes (bij FoxiBikes of bij u thuis) en meer en langer garantie wordt gegeven.

 

Meer foto's:

FoxiBikes Sitibike 1.7: verende, sturende achterwielen zorgen voor stabiliteit
FoxiBikes Sitibike 1.8: verende, sturende achterwielen zorgen voor stabiliteit

FoxiBikes Sitibike 1.7: verstelbare stoel (in 3 modellen), verstelbaar stuur, grote spiegels
FoxiBikes Sitibike 1.8: verstelbare stoel (in 3 modellen), verstelbaar stuur, grote spiegels

FoxiBikes Sitibike 1.7: even lang als een 'gewone' fiets! De instap en zit is comfortabel laag.
FoxiBikes Sitibike 1.8: even lang als een 'gewone' fiets! De instap en zit is comfortabel laag.

FoxiBikes Sitibike 1.7: electrische trap-ondersteuning, info-display, grote spiegels, bel, 
handschakeling, handrem
FoxiBikes Sitibike 1.8: electrische trap-ondersteuning, info-display, grote spiegels, bel,
handschakeling, handrem

FoxiBikes Sitibike 1.7: terugtraprem, slot, standrem, bagageruimte voorin
FoxiBikes Sitibike 1.8: terugtraprem, slot, standrem, bagageruimte voorin

FoxiBikes Sitibike 1.7: boodschappentas (of optionele 75 liter bagagebox) past voorin, 
led-verlichting, richtingaanwijzers optioneel
FoxiBikes Sitibike 1.8: boodschappentas (of optionele 75 liter bagagebox) past voorin,
led-verlichting, richtingaanwijzers optioneel

FoxiBikes Sitibike 1.7: via de display keuze uit 5 ondersteuningsniveaus, tot 25 km p/u
FoxiBikes Sitibike 1.8: via de display keuze uit 5 ondersteuningsniveaus, tot 25 km p/u

FoxiBikes Sitibike 1.7: sturende achterwielen is tien minuutjes wennen, maar dan merk je 
hoe comfortabel en stabiel dat is! De besturing kan tevens 'gedempt' / ingesteld worden.
FoxiBikes Sitibike 1.8: sturende achterwielen is tien minuutjes wennen, maar dan merk je
hoe comfortabel en stabiel dat is! De besturing kan tevens 'gedempt' / ingesteld worden.

FoxiBikes Sitibike 1.7: bagageruimte voorin en achterop (i.c.m. optioneel bagagerekje), 
'vaste' voorwielen voor stabiliteit, sturende geveerde achterwielen
FoxiBikes Sitibike 1.8: hybride, met stekker plug-in op de 'vaste' accu.

 

SITIBIKE BAGAGEBAK 75 liter
(gephotoshopped voorbeeld)

SITIBIKE BAGAGEBAK 75 liter
(gephotoshopped voorbeeld)

 

Updates

FoxiBikes FoxiBikes is zijn fietsen continu aan het verbeteren en ontwikkelen. Hierboven ziet u afbeeldingen en omschrijvingen van het Sitibike model 1.7 / 1.8 (of ouder). Model 1.9, dat nu geleverd wordt, heeft 'dikkere' achterwieltjes en tevens meer bodywork, zoals op de voorbeeldfoto hieronder te zien is.

FoxiBikes Sitibike model 1.9 vanaf herfst 2022.

 

Nieuwsgierig geworden naar de Sitibike?
Maak dan een afspraak om de Sitibike te komen bekijken en te testen bij FoxiBikes in Putten.
Wij helpen u graag.

 

Spidibike bestelformulier bekijken

afspraak voor testrit of bezoek maken

afspraak voor testrit met sitibike of spidibike thuis maken

 

 

Meer info:

Vraag & Antwoord / FAQ

Algemene Voorwaarden

Garantie- en Onderhoudsplan

info-doc Rij-instructie bekijken

info-doc Accu bekijken

info-doc Display bekijken

info-doc Terugkopen fiets bekijken

 

Note: I.v.m. updates en beschikbaarheid van materialen kunnen uitvoeringen (licht) afwijken van getoonde foto's.

 

FoxiBikes: vierwielige speciaal-fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.

 

| www.foxibikes.nl | www.sitibike.nl | www.spidibike.nl | www.stabiele-zitfietsen.nl | www.stabiele-ligfietsen.nl |

(® © 2023)
FoxiBikes, Sitibike, Spidibike zijn beschermde namen.
Sitibike en Spidibike zijn gepatenteerde ontwerpen.