FoxiBikes: vierwielige speciaal-fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.

FoxiBikes

Vierwielige fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.

FoxiBikes: vierwielige speciaal-fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.
home foxibikes sitibike zitfietsfoxibikes sitibike lowrider met lage instapfoxibikes spidibike ligfietsfoxibikes sitibike of spidibike bestellenfoxibikes zitfiets en ligfiets webshopover foxibikesreferenties van foxibikescontact met foxibikes
 

SITIBIKE stabiele comfortabele fiets / zitfiets voor iedereen!

De Sitibike van FoxiBikes is een stabiele, comfortabele vierwielige fiets met zitpositie.
Met vering, (optioneel) elektrische trapondersteuning, bagageruimte en comfortabele zit.
Stabiel door unieke achterwielbesturing. Geschikt voor korte en middellange afstanden.
Keuze uit ruim 150 kleuren. Prijs: € 2999 'fiets', € 3749 'e-bike'.

De meest stabiele fiets die er bestaat!

De Sitibike van FoxiBikes is een vierwielige fiets met zitpositie. Hij wordt gekenmerkt door de opbouw met vier wielen, kokerframe, achterwielbesturing, vering, elektrische trapondersteuning en comfortabele zit.
FoxiBikes Sitibike 1.9 / 2.0 (hier de e-bike versie, met pvc-delen), met gemakkelijke midden-instap.

FoxiBikes Sitibike Lowrider met extra lage instap SITIBIKE BAGAGEBAK 75 liter Een FoxiBike Sitibike is ook prima geschikt om kleine kinderen te vervoeren! Met behulp van de los verkrijgbare frameplaat kunt u eenvoudig uw eigen of ons fietskinderzitje op het frame monteren.
Lowrider: extra lage instap veel bagagemogelijkheden fietskinderzitje monteerbaar

De Sitibike van FoxiBikes is een vierwielige fiets met zitpositie. Hij wordt gekenmerkt door de opbouw met vier wielen, kokerframe, achterwielbesturing, vering, elektrische trapondersteuning en comfortabele zit.
FoxiBikes Sitibike 2.0 foto-impressie: de standaard (non-e-bike) versie heeft een open frame met
open ruimtes, en heeft als plaatwerk alleen de voorlip en het achterlipje (met verlichting).


Prijsvergelijking: Van Raam Easy Rider e-bike driewielfiets +/- € 6750, 4Wieler vierwielfiets v.a. € 4224, Huka Vasco N8 driewielfiets € 5200

 

FoxiBikes vierwielfietsen: voor comfortabel fietsen.

 

De Sitibike van FoxiBikes is een vierwielige fiets met zitpositie. Hij wordt gekenmerkt door de opbouw met vier wielen, kokerframe, achterwielbesturing, vering, elektrische trapondersteuning en comfortabele zit.
Foto-collage (op basis van Sitibike model 1.4 e-bike versie)


Met de Sitibike kan het!

FoxiBikesWilt u comfortabeler fietsen? Durft of kunt u niet meer op een normale fiets of e-bike rijden? Maar wilt u niet afhankelijk zijn van een minder stabiele of minder sterke driewielfiets, of stilzitten op een scootmobiel? Met de Sitibike kan het! Omdat de Sitibike een zeer stabiele vierwielige fiets is, hoeft u hem niet in evenwicht te houden. Ook kunt u eenvoudig opstappen en afstappen. U zit en fietst comfortabel en veilig, omdat u in een stoel zit. En u heeft voorin en achterop bagageruimte.

"De Sitibike zitfiets: dat zit wel goed!"

 

 


Achterwielbesturing en vier wielen maakt stabiel!


Spidibike bestelformulier bekijken

afspraak voor testrit of bezoek maken

afspraak voor testrit met sitibike of spidibike thuis maken

 

Wat is een Sitibike?

FoxiBikesDe Sitibike is een gepatenteerde fiets van FoxiBikes. Het is geen verbouwde fiets; het is een uniek ontwerp, met de functionaliteiten van een fiets. Hij zit qua ontwerp, bruikbaarheid en prijs in tussen een e-bike en een scootmobiel. In tegenstelling tot gewone fietsen en tot drie- en vierwielers die op fietsen lijken, heeft de Sitibike een erg laag zwaartepunt, en achterwielbesturing, hetgeen beide bijdraagt aan de stabiliteit.

De Sitibike heeft twee trappers, waarmee u fietsend kunt rijden. De trappers drijven het linker voorwiel aan. U kunt kiezen tussen een versie met drie versnellingen (3-speed), met terugtraprem, en velg(hand)rem. Of u kiest voor de versie met 8 versnellingen (8-speed), met vrijloop, en met schijfrem. De 8-speed versie heeft een meerprijs van € 50, maar heeft als voordelen dat ie in de lage versnellingen erg gemakkelijk en licht 'wegfietst', en dat u de kracht en het gemak van een schijfrem heeft. Wij adviseren daarom om voor de 8-speed versie te kiezen. En wilt u nóg lichter fietsen, dan kunt u ook de aluminium 'Sitibike Light' kiezen, die slechts eenderde van een normale Sitibike weegt.

DE KEUZE: 'gewone fiets' of e-bike
Als u kiest voor een Sitibike als 'gewone fiets', dus zonder e-bike set, dan is het rechter voorwiel is een 'normaal' voorwiel, met een schijfrem. Optioneel is er voor de Sitibike een e-bike-set, waarbij het rechter voorwiel dan een e-bike wiel is, waarmee u tijdens het trappen bedienbaar ondersteund wordt tot 20 km p/u. De versie met een e-bike set heeft een meerprijs van € 750 euro, vanwege de e-bike set zelf (gemotoriseerd wiel, accu, controllers, display enz.) en vanwege extra bodywork (inclusief spuitwerk) dat bij die uitvoering hoort. Bij de e-bike versie volstaat in principe de 3-speed versie van het linker fietswiel, maar uiteraard mag u ook de 8-speed versie kiezen.

Voordelen en nadelen:
Een Sitibike is relatief zwaar, vergeleken bij een standaard fiets. Dat is bij een Sitibike zonder e-bike set doorgaans echter geen probleem, wanneer u de 8-speed versie kiest; u heeft dan voldoende 'kleine versnellingen' om gemakkelijk weg te fietsen en om licht te fietsen. Een Sitibike zonder e-bike set is al lichter dan eentje met e-bike set, omdat het e-bike wiel, accupakket, controllers en bekabeling ontbreken. Verder is het voordeel dat de Sitibike zonder e-bike set zo goed als onderhoudsvrij is, want afgezien van bijv. remblokjes en banden zitten er niet echt onderdelen op of aan die slijten!

Voordeel van de Sitibike met e-bike set is uiteraard het feit dat je de ondersteuning hebt tijdens het fietsen. Nadelen zijn echter dat deze versie duurder is. En laten we eerlijk wezen: een e-bike set heeft een beperkte levensduur. U zult doorgaans na een jaar of vijf bijv. de accu en mogelijk de aandrijving (dus de hele set) moeten laten vervangen (zie meer info verderop). En eerlijk is eerlijk: e-bikes zijn niet de meest betrouwbare fietsen, omdat er altijd kans op storing is in de e-bike set. Gelukkig gebruikt FoxiBikes a-merk sets, maar iedereen kent wel verhalen van storingen bij bepaalde merken...

Aan u de keuze: De goedkopere vrijwel onderhoudsvrije versie zonder e-bike set, of de iets duurdere elektrisch ondersteunde versie waarbij u ooit de set ook weer moet vervangen.

FoxiBikes adviseert de Sitibike zonder e-bike set, met 8-speed.


Het rechter voorwiel is dus voorzien van een handrem (schijfrem). Het linker voorwiel heeft een schijfrem (bij de 8-speed versie), of een terugtraprem (bij de 3-speed versie) plus velg(hand)rem. Ook heeft de Sitibike naast een fietsslot, een standrem / parkeerrem, waardoor onbeheerd wegrollen wordt voorkomen.

Op het verstelbare stuur vindt u een fietsbel, de bediening van de versnellingen, de remmen, twee verstelbare spiegels, en eventueel de bediening van de knipperlichten en/of andere opties, zoals een telefoonhouder. De verlichting is aan de voorzijde van de Sitibike gemonteerd, zodat u ook nog licht heeft als u bijvoorbeeld de 'Bagagebak 75 liter' of een boodschappentas in de voorste bagageruimte heeft staan.

INFO: Volgens het CBS fietsen mannen tussen 25 en 55 jaar gemiddeld 14 km p/u. Vrouwen gemiddeld 12 km p/u. Volgens de Fietsersbond ligt het iets hoger, namelijk tussen 17 en 22 km p/u op een stadfiets, 25 tot 26 km p/u op een electrische fiets, 26 tot 27 km p/u op een lage ligfiets. Dit was echter bij een test, want in de praktijk blijkt tweederde van de mensen langzamer te rijden -gemiddeld met alle typen fietsen opgeteld 18 km p/u-, omdat de fietsen soms slecht zijn, de banden te zacht zijn, men 'lui rijdt', en/of men een slechte conditie heeft. Met de Sitibike kan eenvoudig (in versnelling 2, PAS3) 17 km p/u gereden worden, maar ook sneller.

 

Fietsen met de Sitibike van FoxiBikesEn fietsen maar...

FoxiBikesDe hoogte van het zitvlak van de stoel van de Sitibike is vergelijkbaar met de hoogte van een stoel in huis. De zithoogte is standaard niet instelbaar, maar omdat de stoel met bouten en moeren aan het frame zit, is de stoel wel op die bouten iets verstelbaar. Standaard kunt u de stoel naar voren en naar achteren schuiven, op dezelfde manier als bij een autostoel. De stoel is niet draaibaar. Het middendeel van het frame van de Sitibike is verlaagd, zodat u een gemakkelijke instap heeft en kunt gaan zitten. Eventueel kunt u het stuur tijdelijk naar voren klappen om het instappen nog gemakkelijker te maken. Iedereen met een lengte tussen 1,60 en 1,90 meter en maximaal 120 kilo zal een goede zit kunnen vinden. Naast de standaard stoel kunt u tegen meerprijs voor de comfort-stoel of sport-stoel kiezen, die armleuningen hebben, die u omhoog kunt doen, om nog eenvoudiger op te stappen. Gemak dient de mens.

 

FoxiBikes Sitibike 1.7: bagageruimte voorin en achterop (i.c.m. optioneel bagagerekje), 
'vaste' voorwielen voor stabiliteit, sturende geveerde achterwielen
FoxiBikes Sitibike 1.8: rechts een e-bike voorwiel, links een fiets-voorwiel met versnellingen,
schijfrem/handrem én terugtraprem, volledig instelbaar stuur

 

Zodra u zit, kunt u wegrijden door te gaan trappen. De cranckset (= het tandwiel waar de trappers aan vast zitten) van de Sitibike is klein, waardoor u gemakkelijk 'rond' trapt. In combinatie met de 8-speed versie, waarbij de eerste versnellingen 'extra klein' zijn, kunt u met de Sitibike -die natuurlijk geen lichte fiets is- gemakkelijk van uw plaats komen.

Tijdens het rijden kunt u zelf kiezen in welke versnelling, en dus met welke inspanning en snelheid u wilt rijden. De bediening is eenvoudig aan het stuur, naast het handvat.

Het stuur van de Sitibike is even breed als een gemiddeld fietsstuur. Het heeft de vorm van een ATB-fietsstuur, dus bijna recht. Om te sturen hoeft u het stuur maar een klein beetje te bewegen, dat is al voldoende. Net als bij een gewone fiets raden wij u aan altijd minimaal één hand, maar liefst beide handen aan het stuur te houden.

 

driewielers vallen eerder omMaar wat maakt de Sitibike uniek?

FoxiBikes De Sitibike stuurt met de achterwielen. De voorwielen staan in een vaste positie. Hierdoor rijdt ie -en is ie net zo stabiel- als een vorkheftruck! Geen enkele driewielige of vierwielige fiets die met het voorwiel c.q. de voorwielen stuurt, is zo stabiel als een Sitibike, die een vaste voorkant heeft. Een Sitibike stuurt licht en met kleine bewegingen. U merkt tijdens het fietsen, dat een Sitibike niet de neiging heeft in bochten te willen kantelen.

 

Het kan even wennen zijn aan de achterwielbesturing, maar u zult merken dat dit erg prettig rijdt.Achterwielbesturing voelt anders aan dan voorwielbesturing. Maar na een kwartiertje bent u er aan gewend en zult u merken dat dit erg prettig rijdt. Het geeft die enorme stabiliteit aan de Sitibike, omdat ie niet links-rechts kan kantelen. Waar u naar kijkt en naar stuurt, daar gaat u ook precies naar toe. Alleen ziet u de voorwielen niet sturen, maar u merkt dat u toch de goede kant uit gaat. Ook hoeft u met de Sitibike maar heel weinig te sturen; de achterwielen reageren al op kleine bewegingen van het stuur. Een instelbare bewegingsdemper zorgt er voor dat het stuur niet nerveus beweegt.

driewielers vallen eerder omEen vierwieler is stabieler! Vanwege zijn stabiliteit is de vierwielige Sitibike erg comfortabel. Door de constructie met vier wielen is de Sitibike stabieler dan een driewielige fiets of driewieler, omdat driewielers in een bocht eerder de neiging hebben om om te vallen.

Met driewielers / driewielfietsen gebeuren regelmatig ongelukken, omdat ze niet stabiel genoeg zijn!
Voorbeelden: Fietser op driewieler zwaargewond bij ongeval in Arnhem | gelderlander.nl , Vrouw naar ziekenhuis na ongeluk met driewielfiets - RTV Drenthe, enzovoorts. Met een vierwielfiets met achterwielbesturing van FoxiBikes is de kans dat u omvalt minimaal!

Houd er rekening mee dat u met drie- of vierwielers, dus ook met de Sitibike, even moet leren aanvoelen hoe hard u door een bocht kunt gaan. Vóór een bocht is het verstandig om even te kijken hoe hard u gaat en eventueel wat vaart te minderen. De Sitibike zal bij normaal gebruik zeker niet kantelen, maar... zittend op een gewone fiets kantel je met fiets en lichaam naar de binnenzijde van de bocht, maar een drie- of vierwieler blijft rechtop staan, waardoor je lichaam iets uit het middelpunt wilt, als je te hard door een bocht gaat. De stabiliteit en de ondersteunende stoel van de Sitibike geven u dan echter een veilig gevoel en vertrouwen.

FoxiBikes Drie- en vierwielers hebben een grotere draaicirkel dan een gewone fiets. De Sitibike dus ook. Deze is echter slechts zo'n 3,5 meter op de voorwielen. De Sitibike beschikt over een stuurstop. Die zorgt er voor dat het stuur een maximale stuuruitslag heeft. Daardoor kan het stuur dus nooit zover gedraaid worden, dat de fiets negentig graden wil draaien en te snel wil overhellen.

Wanneer u klaar bent met rijden, en u hebt de Sitibike stilgezet met de handrem en/of de terugtraprem, dan kunt u afstappen. Op de fiets is een standrem aanwezig, die wegrollen voorkomt. Maar u kunt de fiets ook met het slot vastzetten tegen wegrollen.

 

FoxiBikes Sitibike 1.7: bagageruimte voorin en achterop (i.c.m. optioneel bagagerekje), 
'vaste' voorwielen voor stabiliteit, sturende geveerde achterwielen

FoxiBikes Sitibike 1.7: bagageruimte voorin en achterop (i.c.m. optioneel bagagerekje), 
'vaste' voorwielen voor stabiliteit, sturende geveerde achterwielen
FoxiBikes Sitibike 1.8: bagageruimte voorin en achterop (i.c.m. optioneel bagagerekje),
'vaste' voorwielen voor stabiliteit, sturende geveerde achterwielen


Spidibike bestelformulier bekijken

afspraak voor testrit of bezoek maken

afspraak voor testrit met sitibike of spidibike thuis maken

 

Voor wie is een Sitibike bedoeld?

FoxiBikes De Sitibike is een voertuig voor een breed publiek. Uiteraard is hij geschikt voor mensen die moeilijk op een gewone fiets kunnen fietsen, of die evenwichtsproblemen hebben, of die een driewielfiets te instabiel of moeilijk bedienbaar vinden. Het is echter geen invalidenvoertuig, om het zo maar te zeggen. Wie op een Sitibike wil rijden, moet wel lichamelijk normaal in staat zijn om de fietsbeweging e.d. te maken en deel te kunnen nemen aan het verkeer. Omdat de Sitibike veel eigenschappen van een normale fiets heeft, is de Sitibike in principe voor iedereen geschikt, die comfortabel en veilig wil fietsen. Hij kan daarom gebruikt worden door iedereen 'van 9 tot 90'. Dus ook door mensen die veilig hun kind willen vervoeren (zie foto), of die een huisdier willen meenemen, of die veel materiaal te vervoeren hebben (zie de 75 liter box, en de uitbreidbare ruimte achterop). Kortom: FoxiBikes denkt niet in hokjes, de Sitibike is echt geschikt voor iedereen!

Een FoxiBike Sitibike is ook prima geschikt om kleine kinderen te vervoeren! Met behulp van de los verkrijgbare frameplaat kunt u eenvoudig uw eigen of ons fietskinderzitje op het frame monteren.
De Sitibike is ook prima geschikt voor ouders en grootouders om een kind te vervoeren in een fietskinderzitje.
meer info

 

Afmetingen en uitrusting: een Sitibike is kleiner (korter, lager) dan een gewone fiets!

FoxiBikes Je zou het misschien niet zeggen, maar de Sitibike is met zijn 1,87m lengte even lang als, of zelfs ietsje korter dan een gemiddelde 'gewone' fiets. De banden steken voor en achter iets verder uit dan het frame of de pvc-delen; mocht u per ongeluk ergens tegenaan rijden, dan zal hopelijk eerst een wiel iets raken en heeft u verder geen (lak)schade aan de fiets.

"De Sitibike lijkt zo groot," horen wij wel eens. Toch is ie zelfs korter dan een gemiddelde fiets!
"De Sitibike lijkt zo groot," horen wij wel eens. Toch is ie zelfs korter dan een gemiddelde fiets!

Wel breder aan de voorkant, maar smaller van achteren, en een stuk lager dan een fiets.
Wel breder aan de voorkant, maar smaller van achteren, en een stuk lager dan een fiets.

De Sitibike heeft een even breed stuur als een gemiddelde fiets. Hij is alleen bij de voorwielen iets breder (75 cm totaal), maar smal genoeg om bijvoorbeeld nog door een deuropening te kunnen rijden, zodat hij ook in een stalling zoals schuur of garage neergezet kan worden. Het stuur is verstelbaar en dus ook neerklapbaar bij het op- en afstappen. Wij adviseren om de fiets altijd in een gesloten ruimte te stallen. Indien u de fiets buiten parkeert, adviseren wij om de weersbestendige beschermhoes te gebruiken.

Moet u uw Sitibike door een kleine ruimte of nauwe bocht manouvreren als u hem parkeert of tevoorschijn haalt? Dat kan soms lastig zijn. Misschien moet u een paar keer heen en weer steken. Tip: Het is goed mogelijk om een Sitibike aan een voorkant of aan een achterkant op te tillen. Als u dat doet, zou u een 'hondje' of trolley (plank met wieltjes) onder de voorwielen en/of achterwielen van de Sitibike kunnen plaatsen, waardoor manouvreren gemakkelijk is.

De zitting van de stoel (naar keuze) is vrijwel op de normale hoogte als een gewone stoel in huis. Tesamen met het verlaagde middendeel van het frame zorgt dat voor een eenvoudige opstap. De stoel is verschuifbaar, op dezelfde wijze als een autostoel. Standaard wordt een lage stoel, dus met korte rugleuning, en polyester zitting, rugleuning en korte, vaste zijarmen, gemonteerd. Optioneel is ook een hogere comfort-stoel, of een hogere kunstleren sportstoel te monteren. Voordeel van die stoelen is dat naast de lekkere zit met ondersteuning van de gehele rug, u uw armen kunt laten rusten op de inklapbare armleuningen, zodat uw armen niet moe worden van het sturen.

standaard stoel
comfort-stoel
sport-stoel
standaard stoel
comfort-stoel
sport-stoel

 

Spidibike bestelformulier bekijken

afspraak voor testrit of bezoek maken

afspraak voor testrit met sitibike of spidibike thuis maken

 

 

Met de Sitibike kan het!
Sitibike (foto's op basis van model 1.4 e-bike versie)

 

 

Sitibike Lowrider = extra lage instap

FoxiBikes Naast de Sitibike zoals die hier op de website staat, levert FoxiBikes een variant met een extra lage instap: de Lowrider. Bij de standaard Sitibike zit het zijframe 30 cm boven de grond. Bij de Lowrider-versie is het zijframe verlaagd en zit het nog slechts 17 cm boven de grond.
meer info

De FoxiBIkes Sitibike Lowrider, met extra lage instap.
De FoxiBIkes Sitibike Lowrider (hier 1.8 e-bike versie), met extra lage instap

Waarom een Lowrider? Dat kan om verschillende redenen. Misschien kunt u uw benen niet ver genoeg optillen om gemakkelijk bij een standaard Sitibike in te stappen. Dan is de lage instap van de Lowrider erg prettig. Of misschien vindt u gewoon het model van de Lowrider mooier dan de standaard Sitibike.

Tip: Mocht u om medische redenen kiezen voor een FoxiBikes Sitibike Lowrider met extra lage instap, dan is het goed om te weten dat u bij uw gemeente kunt informeren of u de aanschaf van uw Sitibike Lowrider gedeeltelijk of zelfs geheel vergoed kan krijgen via de WMO-regeling. Lees verderop op deze pagina meer over de WMO-regeling.

 

Bagage meenemen met een Sitibike

FoxiBikesDe Sitibike heeft aan de voorzijde een open bagageruimte, waar precies een grote boodschappentas of een grote fietsmand in past. FoxiBikes levert ook een speciaal voor de Sitibike gemaakte afsluitbare kunststof 'Bagagebak 75 liter' beschikbaar, die voorin past, waarin u boodschappen, reisspullen, uw hond, bezorgartikelen, of wat dan ook kunt vervoeren. Aan de achterzijde kan eenvoudig een optioneel bagagerekje in het frame worden geklikt, waarmee u bijvoorbeeld een zadeltas, een gewone tas, een wandelstok, of zelfs een rollator of andere items kunt bevestigen en meenemen. Er mag aan de Sitibike geen aanhangwagentje of andere te trekken items gehangen of gemonteerd worden, om de e-bike motor niet te overbelasten.

Optioneel bij de FoxiBikes Sitibike: Een bagagebak voorop, een bagagerekje achterop, de rollator en wandelstok kunnen mee; welke andere fiets kan dat ook?
Optioneel bij de FoxiBikes Sitibike: Een bagagebak voorop, een bagagerekje achterop, de rollator en wandelstok kunnen mee; welke andere fiets kan dat ook?
Optioneel bij de FoxiBikes Sitibike: Een bagagebak voorop, een bagagerekje achterop, de rollator en wandelstok kunnen mee; welke andere fiets kan dat ook?
Optioneel bij de FoxiBikes Sitibike: Een bagagebak voorop, een bagagerekje achterop, de rollator en wandelstok kunnen mee; welke andere fiets kan dat ook?

Optioneel: Een bagagebak voorop, een bagagerekje achterop, de boodschappen, de rollator en wandelstok kunnen mee;
bij welke andere fiets kan dat ook?

 

Meer over de techniek van de Sitibike

FoxiBikesUniek aan de Sitibike is dat de achterwielen sturen, niet de voorwielen. Dit heeft als voordeel dat de voorzijde van de fiets, en daarmee de gehele fiets, erg stabiel is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld voorwiel-gestuurde driewielers en vierwielers, die eerder de neiging hebben om te vallen. Het nadeel van achterwielsturing is dat de fiets een iets grotere draaicirkel heeft dan een gewone fiets. Prettig is het comfort, doordat de Sitibike geveerd is.

Fietsen met de Sitibike van FoxiBikesDe Sitibike is standaard een 'normale trapfiets met versnellingen'. Hij is niet elektrisch ondersteund. Zeker als u de 8-speed versie kiest, is elektrische ondersteuning normaliter ook niet echt nodig. En laten we eerlijk zijn: de e-bike set is vaak de achilleshiel van een e-bike. En aangezien wij de Sitibike als vrijwel onderhoudsvrije en zeer solide en betrouwbare fiets willen positioneren, adviseren wij om de niet-ondersteunde versie te kiezen.

 

Wilt u toch graag elektrische ondersteuning?
Dan kan dat in overleg wel. Dat heeft een meerprijs van normaliter € 750 (voor de e-bike set, montage, extra plaatwerk). FoxiBikes levert dan een 36V 250W e-bike motor met een minimaal 560 Watt accu. Deze zit onder de stoel verstopt en wordt geladen via een stekker.

De trapondersteuning treedt in werking zodra u begint te trappen. Deze staat standaard ingesteld op ondersteuning tot 20 km p/u: dat vinden wij snel zat in het dagelijks verkeer! (indien gewenst kan deze ook op 25 km p/u worden gezet)

De actieradius van e-bikes is altijd afhankelijk van de belasting en de omstandigheden. Het spreekt voor zich dat u met een lichte trapondersteuning langer met een accu-lading doet, dan met een hoge trapondersteuning. Ook hebben accu's onder winterse omstandigheden minder bereik. Doordat een Sitibike zwaarder is dan een gewone e-bike fiets, is het bereik lager dan bij een e-bike fiets. Bij dagelijks of intensief gebruik dient u dus eerder of vaker op te laden.

Als u -zoals in de praktijk het meest gebeurt- meestal met ondersteuning PAS2 of PAS3 rijdt, dan gaat een acculading van de accu van een Sitibike zo'n 40 km mee. Hoe zit dat? Volgens de fietstest van het AD zou een 550 Watt accu u zo'n 46 km brengen op een gewone e-bike (regel: 12 km per 100 Watt). Met ondersteuning PAS1 of PAS2 zal dit uiteraard meer zijn, dan wanneer u ook PAS3, PAS4 en PAS5 gebruikt, of veel optrekt, of andere verzwarende omstandigheden heeft. Actieradia tot wel 200 km, zoals door sommige fabrikanten voor 'gewone e-bikes' wordt opgegeven, is volgens het AD een fabeltje. Bij een ANWB-test in 2021 bleek dat de actieradius van budget e-bikes gemiddeld maar 52 km was, en van dure e-bikes maximaal 72 km. Wilt u bewust zelf 'normaal' trappen? Zet hem dan in PAS1 of PAS2.
Het opladen van een bijna lege accu duurt zo'n 5 uur, maar na 1 of 2 uur laden is de accu al weer goed bruikbaar, omdat het grootste deel van de accu snel oplaadt. De accu kan zo'n 1000 keer herladen of gebruikt worden. U kunt ook kiezen voor onze XL-accu, voor meer trekkracht en grotere actieradius.


Tips algemeen:

- Zorg dat de fietsbanden altijd hard zijn opgepompt (4 Bar / 58 psi), zodat u minder rolweerstand heeft.


Tips m.b.t. e-bike set:

- Lange rit gemaakt? Laad de accu daarna meteen weer op, dan is de fiets weer startklaar voor de volgende rit.
- Check de display; Accu vol? Dan de oplaadkabel liever uit het stopcontact. s
- Gebruikt u de fiets een tijdje niet? Laad dan af en toe op, om te zorgen dat de accu nooit volledig leeg komt te staan.

De accu van een FoxiBikes fiets is vast gemonteerd. Deze is niet verwijderbaar, om bijvoorbeeld de losse accu binnen of elders op te laden. Net als bij een electrische of hybride auto is er een ingang in het zijpaneel, waar u de kabel van de oplader kunt inpluggen, wanneer u wilt opladen aan een 230 volt stopcontact. Standaard met een 1,5 m kabel, optioneel is een 5,0 m oplaadkabel verkrijgbaar.

Hoewel sommige aanbieders van e-bikes en accu's u soms een nogal rooskleurig beeld voorspiegelen, moeten we realistisch zijn, en gaan wij er bij FoxiBikes van uit dat een accu en e-bike kit, bij dagelijks gebruik en regelmatig opladen, gemiddeld zo'n drie tot vijf jaar zal meegaan en dat dan de kwaliteit zal afnemen. Op een gegeven moment zal deze dus uiteraard vervangen moeten worden. Op de e-bike set heeft u de fabrieksgarantie die de fabrikant van de set geeft (welke tegenwoordig vaak alleen maar 30 dagen op de werking van alle apparatuur, en 18 maanden op het functioneren van de accu is, exclusief verzendkosten voor reparatie); dat is een nadeel, maar het voordeel is dat FoxiBikes relatief snel en goedkoop aan de onderdelen van de fabrikant kan komen, waardoor vervangen sneller en goedkoper is dan repareren. Lees meer over de garantie(voorwaarden) bij onze Algemene Voorwaarden.

 

Een Sitibike is degelijk en robuust

FoxiBikes De fietsen van FoxiBikes, en dus ook de Sitibike, zijn zeer degelijk en robuust. Hoe is een Sitibike opgebouwd?
Het frame is gemaakt van stalen kokers. Het fietswiel met Shimano-Nexus-versnellingen is van Duitse degelijkheid. De schijfrem(men) is groot en solide. De optionele e-bike wielset is van een gerenommeerd merk. De achterwielen zijn motorwieltjes. De achtervering is van een motor. De besturing is een systeem met tandwielen. De overbrenging van de besturing verloopt via stuurstangen en kogelgewrichten. Alle draaiende delen van de besturing en ophanging zijn gemonteerd in zware lagers. Optionele electronica en elektrische onderdelen zitten spatwaterdicht verborgen. Kortom: de fiets is opgebouwd uit zeer solide onderdelen, die geen of weinig onderhoud behoeven, met als doel dat ze probleemloos jaren en jaren en jaren meegaan.

FoxiBikes Sitibike 1.8 frame
FoxiBikes Sitibike 2.0 frame

 

Optioneel: een (regen)overkapping

driewielers vallen eerder om

FoxiBikesBij de Sitibike is een losse (regen)overkapping verkrijgbaar. Deze lichtgewicht overkapping van kokers en polyester laat zich eenvoudig als een tentje met tentstokken opbouwen. (...) De regen-overkapping is 75 cm breed en loopt over vrijwel de gehele lengte van de fiets, zodat u droog blijft.
meer info

 

Kies de kleur(en) van uw Sitibike

FoxiBikesHet frame van alle FoxiBikes fietsen wordt gepoedercoat. Hierbij kunt u (op de bestellijst) kiezen uit minimaal 154 RAL-kleuren; klik hiernaast het plaatje aan, om alle beschikbare RAL-kleuren te bekijken. De pvc-delen, ook wel het 'bodywork' genoemd, worden in dezelfde -of op verzoek in een andere RAL-kleur- gespoten.

  Het frame van alle FoxiBikes fietsen wordt gepoedercoat. Hierbij kunt u (op de bestellijst) kiezen uit 154 RAL-kleuren.

 

Sitibike mogelijk vergoed (WMO, WLZ)

FoxiBikesWanneer u een Sitibike aanschaft wegens medische redenen, bijvoorbeeld omdat u minder-valide bent of niet meer op een normale fiets kunt fietsen, dan kunt u informeren of de aanschaf mogelijk geheel of gedeeltelijk (tot wel de helft!) vergoed kan worden vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) die door uw gemeente wordt uitgevoerd.Wanneer u een Sitibike aanschaft wegens medische redenen, bijvoorbeeld omdat u minder-valide bent of niet meer op een normale fiets kunt fietsen, dan kunt u informeren of de aanschaf mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed kan worden vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) die door uw gemeente wordt uitgevoerd, of vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) die door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) wordt uitgevoerd. Meer informatie over vergoedingen vindt u hier.

Bijvoorbeeld de Gemeente Putten zegt: "Wij vinden het zeker van belang dat onze inwoners zo lang mogelijk mobiel blijven. Wanneer een inwoner via de WMO voor een dergelijk hulpmiddel in aanmerking komt, kan de inwoner hiervoor een Persoonsgebonden Budget vragen. Waarmee de aankoop van een vierwielige zitfiets (deels) bekostigd zou kunnen worden." (19-6-2020)

TIP: Gaat uw gemeente voor u een fiets aanschaffen via de WMO, vraag dan nadrukkelijk om de Sitibike of Sitibike Lowrider van FoxiBikes, zodat u niet alsnog bijvoorbeeld een driewielfiets in de maag gesplitst krijgt!

 

Waar is de Sitibike voor geschikt?

Geasfalteerde fietspaden buiten en binnen stad/dorp waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Straten met bakstenen waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Onverharde wegen (zoals zand of grind) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Meegaan in druk stadsverkeer waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Fietstochten / tourtochten tot 40 km (m.b.t. versie met accu) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Tourtochten langer dan 40 km (m.b.t. versie met accu) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Dagelijks woon-werkverkeer, bijv. 10 km per rit waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Naar de supermarkt fietsen en boodschappen meenemen waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Licht oplopende wegen, normale bruggetjes waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Zeer steile wegen, steile bruggetjes waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Smalle bospaden waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Korte bochtjes (mits voldoende breed) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Achteruit rijden of rollen (met de voeten) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Fietsen terwijl u weinig conditie of spierkracht heeft (versie met accu) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Langzaam fietsen (bijv. 10 km p/u) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Snel fietsen (bijv. 15 tot 20 km p/u) waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster
Andere fietsers inhalen waarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingssterwaarderingsster

 

En verder

FoxiBikes Een Sitibike vervoeren? Een Sitibike past in een standaard aanhanger (met twee meter lengte binnenruimte), in een grote bestelwagen (idem), en in een bestelbus (idem). Een Sitibike kan niet op een fietsendrager. Een Sitibike dient staand op zijn eigen vier wielen vervoerd te worden. Een door u bij FoxiBikes gekochte Sitibike kan bij u thuisbezorgd worden.

 

Onderhoud van de Sitibike verhoogt de levensduur

FoxiBikesEen fiets is geen onderhoudsvrij voertuig. In die zin, dat onderhoud kan voorkomen dat er problemen ontstaan en het de levensduur kan verlengen. Vreemd genoeg laten veel mensen wel hun auto regelmatig onderhouden, maar vaak niet hun fiets. Terwijl dat zeker van belang is. Over omgaan met uw fiets, onderhoud, en garanties, leest u meer bij de Algemene Voorwaarden en het Garantieplan dat hoort bij (nieuwe) FoxiBikes fietsen.

 

Meer foto's:

FoxiBikes Sitibike 1.7: verende, sturende achterwielen zorgen voor stabiliteit
FoxiBikes Sitibike 1.8: verende, sturende achterwielen zorgen voor stabiliteit

FoxiBikes Sitibike 1.7: verstelbare stoel (in 3 modellen), verstelbaar stuur, grote spiegels
FoxiBikes Sitibike 1.8: verstelbare stoel (in 3 modellen), verstelbaar stuur, grote spiegels

FoxiBikes Sitibike 1.7: even lang als een 'gewone' fiets! De instap en zit is comfortabel laag.
FoxiBikes Sitibike 1.8: even lang als een 'gewone' fiets! De instap en zit is comfortabel laag.

FoxiBikes Sitibike 1.7: electrische trap-ondersteuning, info-display, grote spiegels, bel, 
handschakeling, handrem
FoxiBikes Sitibike 1.8: optionele electrische trap-ondersteuning, info-display, grote spiegels, bel,
handschakeling, handrem

FoxiBikes Sitibike 1.7: terugtraprem, slot, standrem, bagageruimte voorin
FoxiBikes Sitibike 1.8: terugtrap- of schijfrem, slot, standrem, bagageruimte voorin

FoxiBikes Sitibike 1.7: boodschappentas (of optionele 75 liter bagagebox) past voorin, 
led-verlichting, richtingaanwijzers optioneel
FoxiBikes Sitibike 1.8: boodschappentas (of optionele 75 liter bagagebox) past voorin,
led-verlichting, richtingaanwijzers optioneel

FoxiBikes Sitibike 1.7: via de display keuze uit 5 ondersteuningsniveaus, tot 25 km p/u
FoxiBikes Sitibike 1.8: via de display keuze uit 5 ondersteuningsniveaus, tot 20 km p/u

FoxiBikes Sitibike 1.7: sturende achterwielen is tien minuutjes wennen, maar dan merk je 
hoe comfortabel en stabiel dat is! De besturing kan tevens 'gedempt' / ingesteld worden.
FoxiBikes Sitibike 1.8: sturende achterwielen is tien minuutjes wennen, maar dan merk je
hoe comfortabel en stabiel dat is! De besturing kan tevens 'gedempt' / ingesteld worden.

FoxiBikes Sitibike 1.7: bagageruimte voorin en achterop (i.c.m. optioneel bagagerekje), 
'vaste' voorwielen voor stabiliteit, sturende geveerde achterwielen
FoxiBikes Sitibike 1.8: optioneel hybride, met stekker plug-in op de 'vaste' accu.

 

SITIBIKE BAGAGEBAK 75 liter
(gephotoshopped voorbeeld)

SITIBIKE BAGAGEBAK 75 liter
(gephotoshopped voorbeeld)

 

Updates

FoxiBikes FoxiBikes is zijn fietsen continu aan het verbeteren en ontwikkelen. Hierboven ziet u afbeeldingen en omschrijvingen van het Sitibike model 1.7 tot en met het huidige model 2.0 (met de 'dikke' achterwieltjes en minder bodywork). NIEUW: De Sitibike 2.0 kan geleverd worden zonder e-bike set en met een 8-speed versnelling, wat het fietsen (vooral bij lagere snelheden) lichter maakt.

 

Nieuwsgierig geworden naar de Sitibike?
Maak dan een afspraak om de Sitibike te komen bekijken en te testen bij FoxiBikes in Putten.
Wij helpen u graag.

 

Spidibike bestelformulier bekijken

afspraak voor testrit of bezoek maken

afspraak voor testrit met sitibike of spidibike thuis maken

 

 

Meer info:

Vraag & Antwoord / FAQ

Algemene Voorwaarden

Garantieplan

info-doc Rij-instructie bekijken

info-doc Accu bekijken

info-doc Display bekijken

info-doc Terugkopen fiets bekijken

 

Note: I.v.m. updates en beschikbaarheid van materialen kunnen uitvoeringen (licht) afwijken van getoonde foto's.

 

FoxiBikes: vierwielige speciaal-fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.

 

| www.foxibikes.nl | www.sitibike.nl | www.spidibike.nl | www.stabiele-zitfietsen.nl | www.stabiele-ligfietsen.nl |

(® © 2024)
FoxiBikes, Sitibike, Spidibike zijn beschermde namen.
Sitibike en Spidibike zijn gepatenteerde ontwerpen.