FoxiBikes: vierwielige speciaal-fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.

FoxiBikes

Vierwielige fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.

FoxiBikes: vierwielige speciaal-fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.
home foxibikes sitibike zitfietsfoxibikes sitibike lowrider met lage instapfoxibikes spidibike ligfietsfoxibikes sitibike of spidibike bestellenfoxibikes zitfiets en ligfiets webshopover foxibikesreferenties van foxibikescontact met foxibikes
 

INFO RIJ-INSTRUCTIE

Hoe rijdt u met de FoxiBikes fiets en trapondersteuning?
1. Zorg dat u (of FoxiBikes) de 'settings' / Instelingen van het e-bike-systeem heeft ingesteld (met 'Set').
2. Indien nodig: ontgrendel het fietsslot met uw fietsslot-sleutel.
3. Indien nodig bij uw type accu: zet de accu aan ('On' of 'Power') met uw accu-sleutel.
4. Zorg dat de versnelling in '1' staat. Tip: Als u stopt met fietsen, eindig dan altijd met de versnelling in '1', dan staat hij alvast goed.
5. Ga op de fiets zitten en (indien nodig) ontgrendel de standrem door in de rem te knijpen.
6. Zet de display aan door het 'Aan/Uit'-knopje op uw display of op uw bedieningselement een seconde in te drukken.
7. Zet de trapondersteuning ('PAS') op de gewenste stand, door (indien nodig) op het 'Omhoog/Plus'-knopje of op uw display of op uw bedieningspaneel te drukken. Tip: meestal is PAS 3 de fijnste stand.
8. Rijd altijd weg met behulp van de 'Launch control': houd het 'Omlaag/Min'-knopje of op uw display of op uw bedieningspaneel ingedrukt, zodat de fiets stapvoets wegrijdt.
9. Begin rustig te trappen en laat het 'Omlaag/Min'-knopje los; de trapondersteuning neemt het dan over.
10. In versnelling '1' en PAS 3 of PAS 4 rijdt u zo'n 12 tot 15 km p/u. Schakel door naar versnelling '2'; met PAS 3 rijdt u dan zo'n 18 km p/u, met PAS 4 rijdt u zo'n 21 km p/u, met PAS 5 wordt u ondersteund tot 25 km p/u.
11. Tijdens het rijden kunt u naar eigen inzicht en wens blijven instellen of u bijv. PAS 3 of PAS 4 wilt, m.b.v. de knopjes.
12. Zodra u langzamer gaat rijden, bijvoorbeeld voor het maken van een scherpe bocht of stilstand, schakel dan terug naar versnelling '1'.
13. Stopt u met fietsen? Eindig dan ook in versnelling '1'. De PAS-stand maakt niet uit, doorgaans begint die de volgende keer weer op PAS 1.
14. Zorg dat uw fiets niet kan wegrollen, door hem op de standrem of op het fietsslot te zetten.

Algemene tips:
1. Het sturen is zeer direct en gevoelig. U hoeft het stuur maar heel weinig te bewegen, om te sturen.
Dreigt u een keer de macht over het stuur te verliezen? Stuur niet tegen, maar stuur met beide handen aan het stuur rechtdoor.
2. Wilt u -zittend op de fiets- de fiets iets achteruit rollen? Let op: bij achteruit rollen zullen de trappers ook achteruit gaan draaien. Zorg dus dat u uw been / voet buiten de fiets hebt, anders kan deze klem komen te zitten als u niet oppast.
3. Op het display laat een ikoon van een batterij zien, hoeveel kracht de accu nog heeft. Wanneer alleen nog het laatste (van meestal vijf) blokje(s) te zien is, wordt het tijd om de accu op te laden. Doet u dat niet, dan zal het laatste blokje op een gegeven moment gaan knipperen; de accu zal dan nog maximaal 2 km kunnen ondersteunen, daarna is hij helemaal leeg. Let op: fietsen zonder PAS-ondersteuning gaat zwaar.
4. Zorg dat de banden altijd hard zijn opgepompt; harde banden hebben een lagere rolweerstand.
5. Zowel voorin als eventueel achterop m.b.v. het bagagerekje mag maximaal 10 kg aan bagage meegenomen worden. Ook mag een FoxiBikes fiets niet een ander voorwerp (zoals een aanhangertje) voorttrekken. Bij zwaardere belasting kan de e-bike motor kapot gaan.
6. De koplamp wordt bediend m.b.v. het 'Set'-knopje op de display of bedieningspaneel, het achterlicht wordt handmatig bediend.
7. Moet u een noodstop maken? Gebruik dan altijd (ook) de terugtraprem!

 

FoxiBikes: vierwielige speciaal-fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.

 

| www.foxibikes.nl | www.sitibike.nl | www.spidibike.nl | www.stabiele-zitfietsen.nl | www.stabiele-ligfietsen.nl |

(® © 2024)
FoxiBikes, Sitibike, Spidibike zijn beschermde namen.
Sitibike en Spidibike zijn gepatenteerde ontwerpen.