Vierwielige fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.
SITIBIKE LOWRIDER fiets / zitfiets met extra lage instap
De Sitibike Lowrider van FoxiBikes is een stabiele, comfortabele vierwielige fiets met zitpositie.
Met vering, elektrische trapondersteuning, solide besturing, bagageruimte en comfortabele zit.
Geschikt voor korte en middellange afstanden. Keueze uit ruim 150 kleuren. Prijs: € 3850,-
De meest stabiele fiets die er bestaat!
FoxiBikes Sitibike Lowrider 1.9, met verlaagde zijkanten voor gemakkelijk op- en afstappen. Stoel en stuur zijn instelbaar.
FoxiBikes Sitibike Lowrider 1.9, met o.a. de standaard stoel, handrem, terugtraprem, standrem.
FoxiBikes Sitibike Lowrider 1.9, met o.a. optioneel bagagerekje (in kleur) achterop, led-achterlicht en reflectie.
FoxiBikes Sitibike Lowrider 1.9, met o.a. standaard led-verlichting, grote spiegels, handversnelling, e-ondersteuning.
Oudere foto's / modellen:
FoxiBikes Sitibike Lowrider 1.8, met standaard laag middendeel, en extra verlaagde zijkanten voor gemakkelijk opstappen.
Onder de stoel zit o.a. de vaste accu, met 'plug-in' laadpunt.
Standaard ondersteund tot een veilige 20 km p/u.
(op de foto: FoxiBikes Sitibike Lowrider model 1.4)
Achterwielbesturing en vier wielen maakt stabiel!
Sitibike Lowrider = extra lage instap
Naast de Sitibike zoals die hier op de website staat, levert FoxiBikes een variant met een extra lage instap: de Lowrider. Bij de standaard Sitibike zit het zijframe 30 cm boven de grond. Bij de Lowrider-versie is het zijframe verlaagd en zit het nog slechts 17 cm boven de grond. En ook het binnendeel van het frame is verlaagd; waar bij de standaard Sitibike in het binnendeel een hoger stalen plaatje zit, zit bij de Lowrider een laag plaatje, waardoor de verste voet eenvoudiger geplaatst kan worden.
Waarom een Lowrider? Dat kan om verschillende redenen. Misschien kunt u uw benen niet ver genoeg optillen om gemakkelijk bij een standaard Sitibike in te stappen. Dan is de lage instap van de Lowrider erg prettig. Of misschien vindt u gewoon het model van de Lowrider mooier dan de standaard Sitibike.
Tip: Mocht u om medische redenen kiezen voor een FoxiBikes Sitibike Lowrider met extra lage instap, dan is het goed om te weten dat u bij uw gemeente kunt informeren of u de aanschaf van uw Sitibike Lowrider gedeeltelijk of zelfs geheel vergoed kan krijgen via de WMO-regeling. Lees verderop op deze pagina meer over de WMO-regeling.
Moet u uw Sitibike of Spidibike door een kleine ruimte of nauwe bocht manouvreren als u hem parkeert of tevoorschijn haalt? Dat kan soms lastig zijn. Misschien moet u een paar keer heen en weer steken. Maar dat kan gemakkelijker! FoxiBikes maakt -handmatig en op bestelling- een 'trolley-set', waarmee u uw Sitibike of Spidibike eenvoudig kunt verplaatsen.
Meer weten? klik hier
Uniek aan de Sitibike is dat de achterwielen sturen, niet de voorwielen. Dit heeft als voordeel dat de voorzijde van de fiets, en daarmee de gehele fiets, erg stabiel is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld voorwiel-gestuurde driewielers, die eerder de neiging hebben om te vallen. Het nadeel van achterwielsturing is dat de fiets een iets grotere draaicirkel heeft dan een gewone fiets. Prettig is het comfort, doordat de Sitibike geveerd is.
De Sitibike heeft een 36V 250W e-bike motor met standaard een 560 Watt accu, of optioneel een 750 Watt of 1120 Watt accu-pakket. Deze zit onder de stoel verstopt en wordt geladen via een stekker.
De trapondersteuning treedt in werking zodra u begint te trappen. Deze staat standaard ingesteld op ondersteuning tot 20 km p/u: dat vinden wij snel zat in het dagelijks verkeer!
(indien gewenst kan deze ook op 25 km p/u worden gezet)
De actieradius van e-bikes is altijd afhankelijk van de belasting en de omstandigheden. Het spreekt voor zich dat u met een lichte trapondersteuning langer met een accu-lading doet, dan met een hoge trapondersteuning. Ook hebben accu's onder winterse omstandigheden minder bereik. Doordat een Sitibike zwaarder is dan een gewone e-bike fiets, is het bereik lager dan bij een e-bike fiets. Bij dagelijks of intensief gebruik dient u dus eerder of vaker op te laden.
Als u -zoals in de praktijk het meest gebeurt- meestal met ondersteuning PAS2 of PAS3 rijdt, dan gaat een acculading van de accu van een Sitibike zo'n 40 km mee. Hoe zit dat? Volgens de fietstest van het AD zou een 550 Watt accu u zo'n 46 km brengen op een gewone e-bike (regel: 12 km per 100 Watt). Met ondersteuning PAS1 of PAS2 zal dit uiteraard meer zijn, dan wanneer u ook PAS3, PAS4 en PAS5 gebruikt, of veel optrekt, of andere verzwarende omstandigheden heeft. Actieradia tot wel 200 km, zoals door sommige fabrikanten voor 'gewone e-bikes' wordt opgegeven, is volgens het AD een fabeltje. Bij een ANWB-test in 2021 bleek dat de actieradius van budget e-bikes gemiddeld maar 52 km was, en van dure e-bikes maximaal 72 km.
Wilt u bewust zelf 'normaal' trappen? Zet hem dan in PAS1 of PAS2.
Het opladen van een bijna lege accu duurt zo'n 5 uur, maar na 1 of 2 uur laden is de accu al weer goed bruikbaar, omdat het grootste deel van de accu snel oplaadt. De accu kan zo'n 1000 keer herladen of gebruikt worden. U kunt ook kiezen voor onze XL-accu, voor meer trekkracht en grotere actieradius.
Afmetingen en uitrusting: een Sitibike is kleiner (korter, lager) dan een gewone fiets!
"De Sitibike lijkt zo groot," horen wij wel eens. Toch is ie zelfs korter dan een gemiddelde fiets!
Wel breder aan de voorkant, maar smaller van achteren, en een stuk lager dan een fiets.
Optioneel: een regen-overkapping
Bij de Sitibike is een losse regen-overkapping verkrijgbaar. Deze lichtgewicht overkapping van aluminium en pvc laat zich eenvoudig als een tentje met tentstokken opbouwen. (...) De regen-overkapping is bijna 75 cm breed en loopt over de gehele lengte van de fiets, zodat u droog blijft. meer info
Kies de kleur(en) van uw Sitibike
Het frame van alle FoxiBikes fietsen wordt gepoedercoat. Hierbij kunt u (op de bestellijst) kiezen uit minimaal 154 RAL-kleuren; klik hiernaast het plaatje aan, om alle beschikbare RAL-kleuren te bekijken. De pvc-delen, ook wel het 'bodywork' genoemd, worden in dezelfde -of op verzoek in een andere RAL-kleur- gespoten.
Sitibike mogelijk vergoed (WMO, WLZ)
Wanneer u een Sitibike aanschaft wegens medische redenen, bijvoorbeeld omdat u minder-valide bent of niet meer op een normale fiets kunt fietsen, dan kunt u informeren of de aanschaf mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed kan worden vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) die door uw gemeente wordt uitgevoerd, of vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) die door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) wordt uitgevoerd. Meer informatie over vergoedingen vindt u hier.
Bijvoorbeeld de Gemeente Putten zegt: "Wij vinden het zeker van belang dat onze inwoners zo lang mogelijk mobiel blijven. Wanneer een inwoner via de WMO voor een dergelijk hulpmiddel in aanmerking komt, kan de inwoner hiervoor een Persoonsgebonden Budget vragen. Waarmee de aankoop van een vierwielige zitfiets (deels) bekostigd zou kunnen worden." (19-6-2020)
TIP: Gaat uw gemeente voor u een fiets aanschaffen via de WMO, vraag dan nadrukkelijk om de Sitibike of Sitibike Lowrider van FoxiBikes, zodat u niet alsnog bijvoorbeeld een driewielfiets in de maag gesplitst krijgt!
Updates
FoxiBikes is zijn fietsen continu aan het verbeteren en ontwikkelen. Hierboven ziet u afbeeldingen en omschrijvingen van het Sitibike model 1.7 / 1.8 (of ouder). Model 1.9, dat nu geleverd wordt, heeft 'dikkere' achterwieltjes en tevens meer bodywork, zoals op de voorbeeldfoto hieronder te zien is.