FoxiBikes: vierwielige speciaal-fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.

FoxiBikes

Vierwielige fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.

FoxiBikes: vierwielige speciaal-fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.
home foxibikes sitibike zitfietsfoxibikes sitibike lowrider met lage instapfoxibikes spidibike ligfietsfoxibikes sitibike of spidibike bestellenfoxibikes zitfiets en ligfiets webshopover foxibikesreferenties van foxibikescontact met foxibikes
 

FOXIBIKES zitfietsen en ligfietsen VRAAG & ANTWOORD / FAQ

Vraag & Antwoord / FAQ van Foxibikes zitfietsen en ligfietsen Mijn fiets lijkt iets minder goed te rollen en te sturen, hoe kan dat?
De meest voor de hand liggende reden, als uw fiets minder goed rolt of stuurt, is dat de banden te zacht zijn. Pomp regelmatig de banden op. De bandenspanning mag best hoog zijn, de banden mogen best hard zijn. De band moet wel nog een fractie uitzetten, als er gewicht op gezet wordt. Hardere banden verlagen de rolweerstand, waardoor het rijden en het sturen gemakkelijker gaat. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning. De meest voor de hand liggende reden, als uw fiets minder goed rolt of stuurt, is dat de banden te zacht zijn. Pomp regelmatig de banden op. Alle typen banden die FoxiBikes gebruikt mogen best hard opgepompt zijn: 3 Bar / 43 psi tot 4 Bar. Gebruik bij voorkeur een bandenpomp met een Bar/psi-meter. De band moet wel nog een fractie uitzetten, als er gewicht op gezet wordt. Hardere banden verlagen de rolweerstand, waardoor het rijden en het sturen gemakkelijker gaat. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning.
Een andere oorzaak kan zijn dat bijvoorbeeld de remkabel van de schijfrem te strak aangespannen staat; deze dient zo ingesteld te zijn, dat als de handrem in de ruststand is, de remblokjes de schijfrem net raken. Controleer ook of het e-bike wiel vrij kan draaien; als u hieraan draait, zal het niet blijven ronddraaien, maar snel stoppen, maar de weerstand mag niet zo hoog zijn dat het wiel bijna niet draait. Mocht geen van bovenstaande oorzaken of oplossingen van toepassing zijn, en het probleem blijft, neem dan even contact met FoxiBikes op.
   
Vraag & Antwoord / FAQ van Foxibikes zitfietsen en ligfietsen Het lijkt alsof de e-bike motor niet goed reageert, wat is er aan de hand?
Wanneer de accu geladen is en de display gewoon werkt, maar als toch de e-bike motor niet goed helpt wanneer u begint te trappen -het PAS-systeem-, dan kan de oorzaak zijn dat het signaal dat de motor moet gaan helpen niet goed aankomt bij de computer van de e-bike set. Waarschijnlijk zit op uw fiets op de rechter trapas een zwarte kunststof ring, met daarop een aantal ronde vlakjes. En meer richting het frame zit nog een ring met een sensor en een kabel. De ronde vlakjes op de zwarte ring zijn magneetjes. Zodra de ring gaat ronddraaien wanneer u gaat trappen, geven deze een signaal af aan de andere ring. Het kan zijn dat na verloop van tijd de magneetjes (metaalachtig) vuil hebben opgepikt en dus vervuild zijn geraakt. Hierdoor wordt het signaal niet meer goed doorgegeven. Maak dan eenvoudig met een doekje de zichbare magneetjes schoon. Let er wel op dat de zwarte ring niet verplaatst wordt, omdat de afstand tussen de zwarte ring en de andere ring hetzelfde dient te blijven (namelijk dat ze elkaar net niet raken). Wanneer de accu geladen is en de display gewoon werkt, maar als toch de e-bike motor niet goed helpt wanneer u begint te trappen -het PAS-systeem-, dan kan de oorzaak zijn dat het signaal dat de motor moet gaan helpen niet goed aankomt bij de computer van de e-bike set. Waarschijnlijk zit op uw fiets op de rechter trapas een zwarte kunststof ring, met daarop een aantal ronde vlakjes. En meer richting het frame zit nog een ring met een sensor en een kabel. De ronde vlakjes op de zwarte ring zijn magneetjes. Zodra de ring gaat ronddraaien wanneer u gaat trappen, geven deze een signaal af aan de andere ring. Het kan zijn dat na verloop van tijd de magneetjes (metaalachtig) vuil hebben opgepikt en dus vervuild zijn geraakt. Hierdoor wordt het signaal niet meer goed doorgegeven. Maak dan eenvoudig met een doekje de zichtbare magneetjes schoon. Let er wel op dat de zwarte ring niet verplaatst wordt, omdat de afstand tussen de zwarte ring en de andere ring hetzelfde dient te blijven (namelijk dat ze elkaar net niet raken).
> klik op de foto voor een uitvergroting
   
Vraag & Antwoord / FAQ van Foxibikes zitfietsen en ligfietsen Welke modellen levert FoxiBikes?
- Sitibike; dit is het standaard model Sitibike zitfiets, met 'open frame'
- Sitibike 'met bodywork-pakket'; hetzelfde model, maar dan met extra pvc-beplating, dus meer ingepakt
- Sitibike Lowrider; met lagere instap en lager middendeel, dus nog eenvoudiger in- en uistappen
- SitibikeR; de standaard Sitibike, maar dan zonder de e-bike set
- Spidibike; dit is het standaard model Spidibike ligfiets, met 'open frame'
- Spidibike Light; hetzelfde model, maar dan van aluminium gemaakt, dus veel lichter
- SpidiBikeR; de standaard Spidibike, maar dan zonder de e-bike set
- SpdiBikerR Light; hetzelfde model, maar dan van aluminium gemaakt
- SpidiBike Racer; een dichte versie, maar deze is nog niet beschikbaar
   
Vraag & Antwoord / FAQ van Foxibikes zitfietsen en ligfietsen Waarom fietst een FoxiBikes fiets zwaar als de electrische ondersteuning niet aan staat?
Waarom fietst een FoxiBikes fiets zwaar als de electrische ondersteuning niet aan staat? Wanneer de e-bike set die FoxiBikes gebruikt uit staat (op stand '0', of helemaal uit), heeft de fiets een bepaalde rolweerstand. En de fiets zelf is natuurlijk ook niet heel licht. Het kost dus echt moeite om zonder electrische ondersteuning te fietsen. Reden te meer om altijd goed te controleren of de accu nog ver genoeg mee gaat. En mocht onderweg toch uw accu onverwachts bijna leeg zijn (hetgeen te herkennen is aan het dan knipperende laatste accu-blokje op de display), zet de PAS / ondersteuning dan op stand '1' (en eventueel ook fietsversnelling 1) en rijd rustig naar een oplaadmogelijkheid.
   
Vraag & Antwoord / FAQ van Foxibikes zitfietsen en ligfietsen Hoe lang gaan de accu en motor mee?
Waarom fietst een FoxiBikes fiets zwaar als de electrische ondersteuning niet aan staat? Een FoxiBikes fiets heeft zeer weinig onderhoud nodig, omdat er bijna geen onderdelen op zitten die slijten of onderhoud vragen. Een accu en motor van de e-bike-set heeft echter wel een beperkte levensduur. Deze is vooral afhankelijk van het gebruik. De stelregel van de fabrikant van de accu, is dat de accu 1000 keer herladen kan worden, voordat ie zwakker wordt en vervangen dient te worden. Als u de accu 5 keer per week herlaadt, zou deze dan 4 jaar mee moeten gaan. Aangezien het in de praktijk niet veel voor komt dat er bijna dagelijks opgeladen wordt, stelt men dat bij gemiddeld gebruik de accu zo'n 5 jaar mee zou moeten gaan. Meer info: klik hier. Als stelregel voor de electrische motor hanteert men dezelfde norm: die zou ook zo'n 1000 'beurten' moeten kunnen draaien, voordat die zwakker wordt of versleten is. Wanneer de e-bike-set aan het einde van zijn levensduur komt en vervangen dient te worden, kan FoxiBikes de gehele e-bike-set voor u vervangen.


Heeft u een vraag of opmerking? Stuur hem naar FoxiBIkes via het contactformulier.

 

FoxiBikes: vierwielige speciaal-fietsen voor comfort, veiligheid en vrijheid.

 

 

| www.foxibikes.nl | www.sitibike.nl | www.spidibike.nl | www.stabiele-zitfietsen.nl | www.stabiele-ligfietsen.nl |

(® © 2021)
FoxiBikes, Sitibike, Spidibike zijn beschermde namen.
Sitibike en Spidibike zijn gepatenteerde ontwerpen.